Skip to main content

Sticky Mode :: ‘Moh Kita ke Taman Negara Kuala Tahan, Pahang’ Tahun 2011

Aktiviti yang aku teringin sejak 2007, insyallah kali ini akan di laksanakan. pd sesiapa yg berminat, sila lh roger saya di blur.4.2nd@gmail.com
----------------------------------------------------------------
Tarikh : 30 April, 1 Mei dan 2 Mei 2011
Hari : Sabtu, Ahad dan Isnin

The package cover: Food, accommodation (hostel with fan), tour guide activity, boat service, entry permit, and activities.

Activities : night walk, junggle trekking to Bukit Teresek and canopy walkway, rapids shooting, orang Asli Village (subject to availability cause there are nomadic tribe)

Tentatif Program
Hari Sabtu ( 30 April 2011 )
8.00 am – Berkumpul di Petronas (yang ada Burger King) sebelum Tol Gombak.
9.00 am – Bertolak ke Bandar Jerantut
12.00 pm – Tiba di bandar Jerantut. Makan tengahari di restoran/warung.
1.10 pm – Solat Zuhur + Asar ( Jamak Taqdim ) di Masjid Baru Jerantut.
2.00 pm – Bertolak dari Bandar Jerantut ke Taman Negara, Kuala Tahan.
5.00 pm - Check in at Mat Leon Village
7.30 pm – Makan Malam (termasuk pakej)
8.30 pm - Night Walk (bring touch light)

Hari Ahad ( 1 Mei 2011 )
7.30 am – Sarapan Pagi (termasuk pakej)
9.00 am - Jungle trekking to Teresek Hill and Canopy Walk.
1.00 pm – Makan Tengahari (termasuk pakej)
2.30 pm - Rapid shooting (get wet) orang Asli Village
(subject to availability cause there are nomadic tribe)
7.30 pm – Makan Malam (termasuk pakej)
9.00 pm - Free & Easy

Hari Isnin ( 2 Mei 2011 )
7.00 am – Sarapan pagi
9.00 am - Check out ( boleh beli souvenier di kedai rakit terapung ) ( Sesi bergambar ATATians )
12.00 pm – Tiba di Bandar Jerantut. Makan tengahari dan solat Jamak Taqdim (Zuhur dan Asar)
2.00 pm – Bertolak pulang ke KL. Jangka tiba pada jam 5 petang. Pulang ke rumah masing-masing.

Oleh itu, bajet keseluruhan ialah RM 240 seorang (accomodation, transport & termasuk bahan-bahan lain yang diperlukan). RM 240 ini bajet utk penginapan Hostel. Bagi yang ingin chalet, kena tambah RM 30 seorang daripada RM 240 iaitu untuk 2 malam.

Kepada sesiapa berminat, sila beri Nama Penuh dan No.IC (utk pendaftaran masuk tmn negara) serta wang pendahuluan sebanyak RM 170 seorang untuk booking/tempahan sebelum 15 April 2011( Jumaat ) untuk pengurusan disana (tempahan guide, perahu panjang, penyediaan beli bahan2 makanan dan minuman dan lain-lain keperluan oleh pihak pengurusan).

Baki lagi akan dikutip sebanyak RM 70 (bagi peserta mengambil hostel) dan RM 100 (bagi peserta mengambil chalet) pada 28 April 2011 ( Khamis ) iaitu sehari sebelum bertolak untuk pengiraan kos minyak kereta+maintance kete dan tol serta nak tahu berapa jumlah kereta diperlukan bagi ke Taman Negara ini.

Nota kaki: New post, sila scroll ke bawah ye.

Comments

cyanamoose said…
tingin mau ikut nek sampan lalu tepi2 pokok. huhu.

tp apakan daya... bola sawak memanggil-manggil. ahaks.
Farie said…
kenapa mesti ahad dan isnin... sy di kelantan ahad dan isnin adalah waktu bekerja.... huwaaa~~~
Yun said…
ahad tu kan cuti 1 mei. labour day. senin tu...negeri lain cuti sbb cuti jatuh ahad kan. xboleh ikhtiarkan cuti ke?

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…